Samhälle‎ > ‎

Samhälle/Media - Bokprojekt

skickad 7 jan. 2014 01:16 av peter.dahlen@ksgyf.se   [ uppdaterad 7 jan. 2014 01:20 ]
I årskurs två genomför vi ett samarbetsprojekt mellan Svenska och våra medieämnen (Medieproduktion, Film- & TV-produktion och Fotografisk Bild). 
Eleverna skapar i grupper en egen filmtolkning av olika moderna klassiker som de tidigare läst i svenskan. Allt arbete fotodokumenteras av gruppen och loggbok förs individuellt. De färdiga filmerna presenteras på en filmfestival.

Ramar, tidsplan, betygskriterier mm finns här:Bokprojekt Staggmedia

Våra erfarenheter av projektet är mycket goda. Böckerna de har läst har varit en god grund för att skapa egna berättelser. De har varit tvungna att läsa böckerna och fundera runt handlingen på ett djupare plan. Att arbeta med filmproduktion handlar mycket om samarbete. Eleverna har fått praktisk erfarenhet av muntlig framställning som inte känns som en vanlig skolredovisning. Förhoppningsvis minns de författarna, titlarna och handlingarna i böckerna efter att ha jobbat intensivt med projektet.

För att genomföra ett liknande projekt krävs att eleverna har erfarenhet av tidigare filmproduktioner, så att de klarar av att avgränsa sitt arbete.



Comments